søndag den 29. juni 2014

Robinsonmordene

Anmeldelse af Robinsonmordene - Af Gretelise Holm


Anden bog i serien om journalisten Karin Sommer - den er lige så letlæselig og flydende i sproget som sin forgænger. Sproget er en skøn blanding af nutidigt og lidt ældre fraser - den del er jeg vild med. Den er afgjort i den lette ende af hyggekrimi genren, og kan nemt læses på farten eller ved poolen, for den kræver ikke den store koncentration.

Persongalleriet er med gengangerne: Journalisten, politimanden og advokaten - dertil kommer så beboerne på den lille ø. Det er primært Karin der følges, men der veksles mellem de medvirkende, desværre uden rigtig at komme ind på livet af nogen af dem, de mangler indhold.

Da det primært er journalisten, der rodes ind i sagen og opklaringen, kommer politiets del ikke til at fylde ret meget, og den del der er, har store mangler på både realiteter og dybde.
Plottet holder hele, men spændingen udebliver fuldkommen, så det bliver en tynd kop the.

Dog er mobbe temaet godt beskrevet, Gretelise Holm berører ting fra hendes egen barndom, det giver et kærkomment moment til at huske hvordan vi behandler vores medmennesker.

Alt i alt en utrolig let og meget hurtigt læst hyggekrimi, den sætter ingen spor hverken under eller efter læsningen, men den kan være et godt bud på en feriebog :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar