mandag den 1. september 2014

De mørke mænd

Anmeldelse af De mørke mænd - AF Jens Henrik Jensen


Konspirationernes mester er tilbage i fuld flor.
Så blev det endelig tid til fortsættelsen af De hængte hunde - denne spændingsroman har jeg virkelig set frem til at kaste mine øjne i - og hvilken fryd da det endelig blev tid 

Bogen er yderst velskrevet, sproget flyder og jeg var i løbet af få sider inde i Oxens univers fra forgængeren. Den er opdelt i afsnit om de forskellige medvirkende i persongalleriet, det virker rigtig godt, ind imellem bruges afsnittene til at højne spændingen, og holde læseren fanget - og det virker. Jeg var fanget fra starten, og faktisk havde jeg så svært ved at lægge bogen fra mig, at jeg måtte læse de sidste 400 sider på samme dag.

Persongalleriet er det medfølgende fra første del, primært Niels Oxen, Margrethe Franck og en tæt PET kreds. Alle personer er levende og realistiske, der er  nogle få situationer, som kunne have kreeret en super helt, men det er faktisk lykkedes forfatteren at holde Oxen på jorden - stort cadeau for det. Som forgængeren, er det ikke de helt nære -under huden- oplevelser vi får med personerne, men det betyder intet her i Jensens univers. Det er for drengerøve og seje piger, befriende i sin hårdhed og sin originalitet. 

Politiet og PET kører på skinner, det kan give rigtig mange gisninger og forviklinger - og det SKAL det, det er meningen teorierne skal blomstre så læseren skal på overarbejde, og det kom jeg :)  Plottet holder stadigvæk og spændingen er fuldkommen sublim, det her er guf for de kræsne.

Det er svært at beskrive i dybden, uden at løfte sløret, så det gør jeg ikke, for denne fantastiske roman skal virkelig have de største anbefalinger - Det er præcis som den første i serien, sublim konspiration, det er så veldrejet og velskrevet, at det er en fryd at være med på sidelinjen. Det eneste problem er, at dagen ikke har timer nok og andre opgaver skal varetages, for denne bog lader sig bestemt ikke henlægge.
Jeg ved egentlig ikke om jeg vil anbefale at læse denne før forgængeren, måske kan det lade sig gøre, men jeg vil på det stærkeste anbefale at tage serien fra begyndelsen og få hele denne fantastiske oplevelse med.

Jeg håber i den grad, der kommer mere fra JHJ, for han kan altså noget, der er få forundt. 
Begge bøger har været en udsøgt fornøjelse, der bare skal gentages.


De Hængte hunde: Anmeldt 24. marts 2013

Jeg har ventet et stykke tid på at få fingre i denne bog… Og for filan, den var ventetiden værd.

Sjældent har jeg læst så sublim en dansk krimi/spændingsroman, med så meget fart på at man efterlades nærmest tom når sidste ord er læst.

Jens Henrik Jensen skriver fantastisk godt, sproget er rent, flydende og passagerne så godt bygget op, at siderne vender sig selv mens øjnene skal holdes i skak, for ikke at fortsætte deres eget liv længere nede i teksten.

Plottet starter på side 1, fortsætter i hæsblæsende tempo hele vejen igennem handlingen, mens vi stifter bekendtskab med persongalleriet, og det udvides jævnt. Jeg fik gode minder frem fra en anden sublim konspirations teoretiker: David Baldacci i Kamelklubben.

Jeg savner en lille bitte smule mere viden om mine personers indre liv, dog ikke så meget, at det trækker mig ned, men så meget at jeg bliver nødt til at håbe/ønske, der kommer flere bøger omkring dette makkerpar… For jeg vil absolut mere med dem 

Politiarbejdet er fuldkommen realistisk, der er ingen slinger i valsen under opklaringsarbejdet, vi er med hele vejen samtidig med at vi selv gætter med fra sidelinjen, uha det var en fryd at læse 

Alt i alt: en sublim oplevelse, bogen er så komplet på alle punkter, at en kriminørd ikke kan andet end læne sid tilbage og nyde det 

Jeg kan ikke vente på en evt. fortsættelse… den MÅ bare komme… og gerne snart


Ingen kommentarer:

Send en kommentar