onsdag den 20. april 2016

Ida bliver bange & Ida er stille

AF Inger Tobiasen

 

Begge bøger har 32 sider og er udgivet af Turbine

Forfatteren har tidligere udgivet bøger om Ida; f.eks. Ida og blæsten & Ida og vandpytten. Denne gang handler bøgerne til mindste børn fra 2 år, om følelser. 

Bøgerne er lavet i en lækker kraftig, kvadratisk indbinding, den gør det nemt for små hænder at håndtere bogen, og med sider i højglans, der tåler kram.

Ida er stille, handler om, at Ida sidder og bladrer i en bog, hun kigger på billederne og digter historier ud fra billederne. I al sin enkelthed er denne bog et super fint billede på, hvad der sker inde i vores hoveder når vi lever os ind i et af litteraturens universer. 

Ida er bange, handler om mørket og de tanker, der kan komme i spil, når man ligger i et helt mørkt rum og så pludselig hører en lyd. For med barnets veludviklede fantasi, er der mange ting en ukendt lyd i et mørkt rum, kan ende ud som. 

Hovedvægten i disse bøger er illustrationerne, de er enkle og super fine, de lægger, sammen med de korte tekster, baggrunden for samvær og samtale med de små - men illustrationerne kan også fortælle historierne alene, og derfor kan de mindre børn både nyde den trykte historie, eller de historier, barnet selv får ud af billederne. 

I min optik hører børn og bøger sammen, og gerne så tidligt som muligt. Bøger giver anledning til hyggestunder og gode snakke, samtidig med, at de kan udvide barnets horisont og fantasi. Inger Tobiasen bidrager på fineste vis med disse skønne bøger.

© Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar