onsdag den 27. april 2016

Ida glæder sig & Ida er vred

AF Inger Tobiasen

 

Begge bøger har 32 sider og udgives af Turbine

Forfatteren har tidligere udgivet bøger om Ida; f.eks. Ida og blæsten & Ida og vandpytten. Denne gang handler bøgerne til mindste børn fra 2 år, om følelser. 

Bøgerne er lavet i en lækker kraftig, kvadratisk indbinding, den gør det nemt for små hænder at håndtere bogen, og med sider i højglans, der tåler kram.

Ida er vred, handler om, at Idas sovedyr mister sin hale, den er forsvundet, men Idas mor vil gerne hjælpe, så hun finder en hale fra en anden bamse og syr på - men det er overhovedet ikke nogen hjælp synes Ida. For man kan ikke sætte en Zebra hale på en giraf og derfor er Ida vred - meget vred.

Ida glæder dig, handler om at glæde sig til noget. Ida glæder sig til sin fødselsdag, og da hun får en kæmpe gave, glæder hun sig hele vejen gennem udpakningen. Der er bare det, at den kæmpe pakke Ida får til at begynde med, ender med at blive en meget lille pakke, og så er spørgsmålet om Ida bliver glad eller skuffet.

Hovedvægten i disse bøger er illustrationerne, de er enkle og super fine, de lægger, sammen med de korte tekster, baggrunden for samvær og samtale med de små - men illustrationerne kan også fortælle historierne alene, og derfor kan de mindre børn både nyde den trykte historie, eller de historier, barnet selv får ud af billederne. 

I min optik hører børn og bøger sammen, og gerne så tidligt som muligt. Bøger giver anledning til hyggestunder og gode snakke, samtidig med, at de kan udvide barnets horisont og fantasi. Inger Tobiasen bidrager på fineste vis med disse skønne bøger.


© Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar