mandag den 30. maj 2016

Sallys far er sygt pinlig

AF Thomas Brunstrøm & Thorbjørn Christoffersen


36 sider Turbine

Makkerparret bag bogen er; Thomas Brunstrøm, som udover at skrive voksenromaner også er journalist og filmanmelder. Og Thorbjørn Christoffersen, der er animator og filminstruktør og bl.a. har lavet Terkel i Knibe.

Dette er tredje bog i serien om Sallys far, jeg har ikke læst de forgående, så det
blev mit første møde med forfatterparret - og det blev et virkelig godt møde.

Sally bor sammen med sin mor, far og lillebror Eddie. Sally synes hendes far er virkelig pinlig, f.eks. prutter han og giver lillebror skylden, kalder Sallys ven Svend for hendes kæreste og blander sig i drengenes fodboldkampe, med historier om en Preben Elkjær, som ingen af børnene nogensinde har hørt om. Sally er virkelig træt af sin fars pinligheder, og en dag taler hun med sin mor om det. Mor siger, at hun er enig i, at far er pinlig, og hvis Sally vil have det til at stoppe, må hun sætte far på plads. Det er Sally med på, spørgsmålet er bare, hvad hun skal gøre for at åbne fars øjne, og om far tager det til sig.

Illustrationerne i denne herlige historie, er virkelig gode; stærke farver, en detaljerigdom, der dækker både tekst og tanker - ja faktisk, kan illustrationerne fortælle sin helt egen historie.
Men fortællingen er lige så god som illustrationerne, sproget er i børnehøjde og levner mulighed for både selvlæsning, for de lidt større børn, og højtlæsning med mulighed for at tale om indhold og egne erfaringer.

Jeg vil mene at bogen kan læses højt for de små skolebørn, og mellemskolebørn kan med stor glæde bruge bogen til selvlæsning. Børnene vil elske illustrationerne og sikkert nikke genkendende til flere af episoderne, og de voksne vil med garant få et rigtig godt grin blandet med nostalgiske tilbageblik. Så alt i alt, er dette en virkelig solid børnebørn, der 
vil give mange timers underholdning og samtale.


Tidligere udkommet:

Dengang Sallys far var dreng

Sallys far gider ikke være voksen

© Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar