mandag den 30. maj 2016

Superheltenes Forbund

AF Søren Lindahl

Illustreret af Maria Buchmann


210 sider Turbine

Forfatteren bag denne bog om superhelte, er i det daglige advokat. 

Bogen er skrevet i et letlæseligt sprog, men hvor handlingen henvender sig til børn i alderen ca. 10 år og opefter, er sproget, i min optik, for voksent. Der er elementer af handling i børnehøjde, men ind imellem bliver også handlingen lidt for teknisk.

Christoffer er en ganske almindelig 10 årig dreng, han bor sammen med sin mor, far og irriterende storesøster, spiller fodbold og elsker at spille på sin ipad. Men en dag, mens Christoffer sidder på taget af legehuset og spiller på sin ipad, kommer der en støvsky farende hen af vejen, og ud af den, kommer en varevogn, fuld læsset med møbler - og nye genboer. Huset overfor har stået tomt længe, haven er overgroet med ukrudt, og Christoffer er ved at gå til af nysgerrighed, for han vil så gerne se det hus.De nye beboere viser sig at være en familie med to drenge, og Christoffer får en ny bedsteven Victor. Victor er en rigtig uheldig dreng, der hele tiden kommer til skade, og selv om han træner bordtennis, er han elendig til det. Og så er det at Christoffer finder ud af, at Victor på ingen måde er en almindelig dreng. Victor har nemlig superevner, er ud af en slægt af superhelte og at Victor slet ikke træner bordtennis, men superkræfter. Christoffer bliver ellevild, og da Victors lillebror bliver taget af byens superskurke, springer han til med hjælp med det samme. Spørgsmålet er så bare, om de kan befri Victors lillebror. 

Der er passager, specielt i begyndelsen, der er tidssvarende og giver både fantasi og samtale, frit spil. Men jeg synes hurtigt, at handlingen drukner i tekniske detaljer. Derudover synes jeg både sprog og handling er for "gammelt" til aldersgruppen. Bogen bliver en actionroman med børnefigurer, mere end den er en fortælling om og til børn. Jeg kom aldrig rigtig til at tro på, hverken figurer eller handling - og det er en stor skam.

Udfra handlingen vil jeg mener bogen henvender sig til mellemskolebørn, men den vil nok kræve en oplæser, da der er mange ord og vendinger, der henvender sig til den voksne.

© Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar