onsdag den 12. april 2017

Eventyr på havets bund

AF Jan Mogensen
30 sider e-bog Eudor

Jan Mogens er autodidakt forfatter og illustrator. Han debuterede i 1981 med Har du sover godt, Bamse? og siden har Jan Mogenssens børnebøger om Bamse gået sin sejrsgang i mange lande. Og nu er tiden så kommet til at digitalisere serien. Der er nu 6 titler som e-bøger og jeg anmelder de tre her på bloggen. Læs mere her

Bamse er med Jens og Marie på stranden. Men da de går ud og bader, bliver Bamse på stranden - det der med vand er Bamse altså ikke ikke helt tryg ved. Og mens Bamse sidder og kigger på vandet kommer han til at tænke over, hvad der egentlig er nede på bunden - for han kan jo slet ikke se derned. Der er nok nogle fræke krabber, der napper en i tæerne, tænker Bamse. Og så er det, at han lukker øjnene og pludselig ser stranden helt anderledes ud. Nu er Bamse ikke længere bange for vandet, nu går derned med sin spand og sit fiskenet. Og inden længe har Bamse fundet noget, der glimter som en diamant og meget andet - og så er han kommet så langt væk, at han pludselig står foran et flot sandslot.Inde på slottet bor muslingekongen og muslingedronnigen, men alle er så frygtelig kede af... Om Bamse kan hjælpe dem. ja, det må du læse om i bogen.

Eventyr på havets bund udkom første gang i 1981. Jeg er jo først kommet med ind i Bamses univers nu, og bøjer mig i støvet. Ved siden af fortællingen er llustrationerne. Fantastiske illustrationer, der er tidsløse og virkelig skønne - og faktisk kan fortælle historien uden teksten til hjælp. Det betyder også, at de mindre børn, der endnu ikke kan læse selv, kan se og danne deres helt egen historie, kun ved hjælp af illustrationerne - det er jeg vild med, for det giver historier i historien.

Serien henvender sig til de store før-skole børn ca. 3-6 år. De levner både mulighed for højtlæsning og selvlæsning og altså som nævnt, også mulighed for at lave egne historier ud fra illustrationerne. En fortælling, der rummer spænding, lærdom og feelgood - lige til en hyggestund eller godnatlæsning.
Tidligere anmeldt i serien om Bamse:

Bamse og den kinesiske prinsesse - Læs anmeldelsen her

Maries Julegave - Læs anmeldelsen her

© Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar