onsdag den 12. april 2017

Maries julegave

AF Jan Mogensen
31 sider e-bog Eudor

Jan Mogens er autodidakt forfatter og illustrator. Han debuterede i 1981 med Har du sover godt, Bamse? og siden har Jan Mogenssens børnebøger om Bamse gået sin sejrsgang i mange lande. Og nu er tiden så kommet til at digitalisere serien. Der er nu 6 titler som e-bøger og jeg anmelder de tre her på bloggen. Læs mere her

Det er blevet juleaftensdag og hele huset dufter af julebag og alle har travlt med at gøre klar til til den store aften. Marie synes, at Bamse skal have sin flotteste jakke på, og mens hun giver ham den på, fortæller hun Bamse, at hun ønsker sig en ny hjerte-halskæde. Mage til den hun mistede. Bamse kigger ind under juletræet og kommer til at tænke på, at han jo ikke har nogen julegave til Marie. Bamse sætter sig hen i vinduet og ser på fuglene udenfor og pludselig flyver en fugl direkte ind i ruden og falder om. De andre fugle hakker på den sårede fugl og Bamse bliver nødt til at åbne vinduet og trække den sårede fugl indenfor. Bamse får fuglen på højkant og som tak for at han reddede fuglens liv, bliver han iviteret ud på en flyvetur på fuglens ryg. Og, hvad der så sker, ja, det må du læse i bogen.


Maries julegave udkom første gang i 1982. Og præcis som i de andre bøger om Bamse,rammes jeg af spontan glæde. Iderigdommen og fortællelysten strømmer ud fra siderne og jeg blev ramt af en barnlig begejstring. Illustrationerne er tidsløse, virkelig skønne - og faktisk kan fortælle historien uden teksten til hjælp. Det betyder også, at de mindre børn, der endnu ikke kan læse selv, kan se og danne deres helt egen historie, kun ved hjælp af illustrationerne - og det er jeg vild med.

Serien henvender sig til de store før-skole børn ca. 3-6 år. De levner både mulighed for højtlæsning og selvlæsning og altså som nævnt, også mulighed for at lave egne historier ud fra illustrationerne. En fortælling, der rummer spænding, lærdom og feelgood - lige til en hyggestund eller godnatlæsning.Tidligere anmeldt i serien om Bamse:

Bamse og den kinesiske prinsesse - Læs anmeldelsen her

© Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar