tirsdag den 14. februar 2017

Love me Do

AF Morten SabroeSå er der nyt fra denne produktive herre. Seneste udgivelse var Drengen der løb med Gud (2015) Men Sabro står også bag en række andre romaner bl.a Du som er i himlen.
Se mere om tidligere udgivelser nederst og læs mere om forfatteren her

Morten Sabroe er sammen med hustruen Do taget på en luksustur til New York. Morten er langt bagud med at være den givende part i ægteskabet og da forlaget rykker for de bilag, Morten burde have afleveret, arrangerer han en spontan tur. Men Morten Sabroe har store problemer med en sprængt achillessene og en livslang klaustrofobi. Og uheldet sker, Morten sidder fast i en elevator i 4½ time. Han knækker fuldkommen sammen, og da han endelig kommer ud af elevatoren er det Do, der tager hånd om sagen. Do skaffer sig en stor erstatningssum fra hotellet, undlader at fortælle Morten om det og der begynder deres rejser for alvor. For Morten og Do har hver deres agenda. Morten er bage for at miste Do og sig selv. Do er ved at blive kvalt i Mortens ynk og det går stille og roligt op for hende, at hun står ved en skillevej. Hjemme i København er parret sammen men, hver for sig og da de begge forsvinder, begynder rejserne mod deres respektive mål. Tå mål, der muligvis vil skabe grobund for deres fortsatte ægteskab - eller måske deres skilsmisse.

Virkelighedens Morten Sabroe har udtalt, at bogen er både fiktion og virkelighed - og i en blanding han ikke selv har helt styr på. Eneste sikre er, at Sabroe rent faktisk lider af klaustrofobi. Resten af handlingen må læseren derfor selv forsøge at finde ud af, hvad der er fiktion og hvad der ikke er. Sproget er i vanlig Sabroe stil, flydende og herligt letlæseligt. Det gennemgående tema: at finde sig selv, er super godt beskrevet. 

Både Morten Sabroe og Do har et voldsomt alkoholforbrug, et ægteskab, der mere handler om fravær end samvær og derudover er Sabroe en usædvanlig arrogant, dømmende og narcissistisk figur. Han er nedladende, har storhedsvanvid og så er han en figur, der bare higer efter opmærksomhed. Kærligheden til Do er ligeledes gennemgående, selv om også hendes mørke sider kommer frem, er romanen en lang kærlighedserklæring, hvor hun nærmest ophøjes til gudinde. 

Jeg køber præmissen med (måske) at udlevere de mørke sider af sind og personlighed. Jeg var med på rejsen gennem sumpen af selverkendelse og kampen for at blive et bedre menneske. Hvad jeg derimod havde det svært med var, at jeg blev gennemsyret af antipati mod den klynkende og utiltalende mand, de gentagne forherligelser og så, at den omkringliggende handling blev for søgt  og alt for actionpræget - det blev simpelthen for kunstigt for mig i længden og jeg synes ikke det lykkedes at skabe spænding. 

Men Sabroe er velskrivende, han pirker ved de indre barrikader og så underholder han. Med Sabroe ved man aldrig rigtig, hvad der sker - undtagen det fakta, at Morten elsker Do.Tidligere udkommet:

Drengen der løb med Gud Læs anmeldelsen her

Os

Libido

Fader vor

Det trettende spil

Kærlighedskrigeren 

Du som er i Himlen 

Den spanske gæst

Den niende kreds

Evig troskab

© Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar