fredag den 18. juli 2014

Den engelske pige

Anmeldelse af Den engelske pige - Af Daniel Silva


Dette tiende bind i serien om Gabriel Allon og den Israelske sikkerhedstjeneste, er gammel vin på ny flaske.

Nuvel, Silva skriver godt, og han kan skrive rigtig spændende, det har jeg fået mange klare beviser på i de de tidlige bind. Men de sidste 2-3 i serien har kørt i ring, og det er desværre det samme med denne.

Persongalleriet er det gammelkendte, Gabriel og hans hustru, tjenesten og hans forbindelser i UK, desværre er det de samme gamle gænger på alle fronter, der er absolut ingen udvikling i personerne eller deres handlinger.

Spændingen er skåret kraftigt ned i denne tier, den er på alle områder meget afdæmpet, af de gode er, at han har skruet kraftigt ned for de ufattelig mange politiske proisraelske propaganda indlæg - det har været yderst klædeligt. Samtidig har de meget voldsomme voldsudgydelser fundet et langt mere tåleligt leje, men det har så åbenbart tærret på spændingen, for den kom slet ikke i nærheden af tidligere tiders.

Plottet holder som vanligt, rigtig fint. Silva kan som sagt det med at skrive gode plot, men igen er det, det gammelkendte, bare i ny indpakning. Jeg synes stadig forfatteren skal til at sadle om, han skriver godt, men Allon er træt og bør lægges ned, inden han udvandes fuldkommen.


Tidligere udkommet på dansk i serien:
Afhopperen, 2010

Ingen kommentarer:

Send en kommentar