torsdag den 3. juli 2014

Meldt savnet

Anmeldelse af Meldt savnet - Af Linda Castillo


Linda Castillo har skrevet 4 krimier der foregår i eller omkring Amish folket.
Jeg gik længe udenom de to første, da jeg i komplet uvidenhed, ikke vidste om det var noget for mig.... KÆMPE fejl:

Castillo er tilbage med denne fjerde i serien om Kate og John.
Hun har for længst skrevet sig ind i mit krimihjerte, og det er fortsætter i fineste stil, denne fjerde er præcis så velskrevet, levende og realistisk som forgængerne. Sproget flyder og læseren er inde i universet fra første færd, vi "gamle" læsere er tilbage, hvor vi slap forgængeren med eet snuptag :)

Omdrejningspunktet er stadig Kate Burkholder, den tidliger amishpige, der nu er den skæve politichef med det store hjerte og det klare hovede, og så hendes makker  John Tomasetti, den triste og hårde agent. De er samment med de øvrige i persongalleriet spillevende og meget realistiske i både ord og handlinger. 

Politiets arbejde er som altid levende og realistisk, ingen overspringshandlinger og helt igennem godt skrivearbejde fra forfatterens hånd. Plottet holder, og selv om der er skrue en lille smule ned for de mest voldsomme scener, holder den.

Castillo har bidt sig fast i haserne på de helt store Amerikanske krimifirfattere som Karin Slaughter og Richard Montanari, hendes kærlighed til Amishfolket skinner igennem alle hendes bøger og giver læseren valuta både på krimifronten og kulturkontoen - det virker bare rigtig godt.

Meldt savner kan sagtens læses enkeltstående, men jeg foreslår afgjort at tage dem fra starten af, alt andet vil være en skam  - så er vi ved det triste igen: ventetiden til den næste kommer ;)

Tidligere udkommet i serien: 
Tvunget til tavshed - Bøn om tavshed - Bryd tavsheden


Ingen kommentarer:

Send en kommentar