onsdag den 8. juli 2015

Mord i din hjemby

AF Dorthe Annette Hansen, Lotte & Søren Hammer mf.


255 sider byens forlag

Denne samling af ti krimi-noveller, har forfatternes hjembyer som omdrejningspunkt.
Da jeg er tilhænger af romanens fordybelse, var det en personlig udfordring at kaste mig over novellerne - men forventningerne var i top.

De ti noveller er alle med dødsfald og hjembyer som omdrejningspunkt, derudover har forfatterne skulle komponere en novelle, udfra egne ideer og interesser. Det er der kommet ti meget forskellige noveller ud af:

1. Oblivion omhandler epilepsi-hospitalet i Dianalund. Under en forestilling dræber en skuespiller en tilskuer.

2. Whisky og cola omhandler to jyske familiers alkoholmisbrug. Den ene af to virksomhedejere findes død, men er det nu også selvmord?

3. Sirenebrand foregår på Orøfærgen. To kvinder mødes under flugt fra øen, nogle af øens grumme hemmeligheder kommer frem, og de to kvinder indgår et samarbejde.

4. Når lejlighed byder sig foregår i København. På arbejdspladsen bliver to kvinder tilfangetaget af to mænd, den ene kvindes fortid banker på døren - men hvem er den onde?

5. Sölvi Blixt foregår i Roskilde. En foldboldspiller findes død, det ligner et rovmord. Men er der i virkeligheden en anden årsag til dødsfaldet?

6. De gule kabiner foregår i Helsingør. Det er den eneste novelle, der omhandler virkelige hændelser. Hvad er plamagerne på gulvet i de gule kabiner?

7. Dødens dans foregår i Nykøbing Falster. En danserinde fravælger sin partner, det vil han ikke finde sig i, så hjemvejen gennem en mørk skov, kan blive fatal.

8. Fryserummet foregår i Ullerslev. 3. generation af byens købmand er hårdt presset af den nye discountbutik, og pludselig befinder købmanden sig på fjendens grund.

9. Kugleleg foregår i Århus i 1946. På musikkonservatoriet findes en dør med adgang forbudt - men det er muligvis for meget at bede en nysgerrig pige om at overholde?

10. Skovly foregår i Gl. Holte med børnehjemmet Skovly som baggrund. En teeangepige fra hjemmet forsvinder og findes død. Men hvordan skete det og hvem kan have set det?

Fælles for alle novellerne er, at de er letlæselige og pga. kvantiteten er lette at gå til og fra. At kalde dem alle krimier er, i min optik, lidt af en tilsnigelse, kvalitetsmæssigt læste jeg noveller på alle trin af skalaen, men jeg vil gerne fremhæve; Dødens dans, Fryserummet & Skovly. De var velskrevede, levende og gav et rigtig godt billede af forfatternes interesseområder. Men samlingen er yderst velegnet til en tog- eller strandtur - og her er med garanti noget for de fleste læsere, en fin og let sommerlæsning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar