torsdag den 17. december 2015

Elsker mig for evigt

12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single

AF Mette Holm & Pia Damsgaard Bach


192 sider Turbine

 Mette Holm er psykolog og har behandlet mange kvinder med terapi. Pia Damsgaard Bach er single, har en klumme om singlelivet og journalist. 

De to forfattere har interviewet 11 kvinder omkring (single)livet, og giver også selv råd, der er bygger på egne erfaringer - privat og professionelt. Men omdrejeningspunkterne er kapitler omkring livet (som single) hvordan mennesket reagerer og hvordan disse mønstre kan ændres. Der er eksempler på, hvad ventetid og manglende handling gør ved et menneske. Hvordan analyse skaber kaos: " Du ved ikke, hvad andre tænker om dig, så det er spild af tid f.eks. at spekulere på, hvorfor din date ikke ringede til dig son han lovede..."
Kapitlerne behandler bl.a  flirt, at finde en passion i livet og hvordan du kan begynde at løsrive dig, blive uafhængig. Hvert kapitel afsluttes med en øvelse til læseren og en opsummering, det betyder at læseren enten kan læse helheden eller vende tilbage til de kapitler, der omhandler aktuelle stadier i livet.

Denne lille "håndbog" kan med stor gavn bruges af alle, læseren behøver ikke være single for at få udbytte af værktøjer og beretninger - for hovedbudskabet er Elsk dig selv. Og selv om bogen er skrevet om kvinder og for kvinder, vil jeg ikke udelukke, at mænd også vil have glæde af værtøjerne, til dem selv og deres kvinder.

Det er ikke de store indviklede kvantefysiske begreber der åbenbares, det er tværtom, for mange, ganske "simple" løsninger - men alligevel har mange mennesker problemer med netop disse uønskede følelser og handlinger. Bogen rammer derfor ganske bredt, og jeg lover den rammer - uagtet hvor i livet læseren er. Netop derfor er dette, i min optik, ikke udelukkende en single-bog, mange vil have glæde af at læse den, og få både chok og grin, og frem for alt skaber bogen eftertanke.

Læs den som hjælp til selvhjælp, læs den fordi dens budskab er yderst vigtigt, for faktum er jo, at du kan ikke elske andre, hvis du ikke elsker dig selv!

© Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar