lørdag den 26. december 2015

Sig ikke at du elsker mig

AF Anja Christensen


80 sider Ordlaboratoriet

Forfatteren har udgivet bl.a. flere noveller, selvhjælpsbøger og erotisk litteratur og under pseudonymet Sofia Love. Dette var mit første møde med forfatteren.

Denne lille julenovelle er yderst letlæselig, sproget er let, flyder og novellen er
læst på et øjeblik.

Delphine er en ung skuespiller på 23 år, hendes franske far og danske mor er skilt og hun bor sammen med sin stedsøster. Delphine er i gang med et stor juleforestilling, hvor teaterchefen Karsten, der også er hende kæreste, har givet hende hovedrollen. Forestillingen er en kæmpe succes men på den private front er Delphine kommet i tvivl om Karsten, den 58 årige mand er fraværende, kommer for sent til møder og vil ikke love hende, at de skal holde jul sammen. Da Delphines far og brødre bor i Frankrig, hendes mor og søster skal fejre julen i Thailand er Delphine nu bange for, at hun kommer til at holde jul helt alene. Da Karsten afkorter deres juleindkøbs og hygge dag, følger hun efter ham og ser ham gå ind i en fremmed opgang med en smuk kvinde. Var aldersforskellen alligevel for stor eller er Karsten bare blevet træt af hende ? Det tegner til at blive den værste jul nogensinde.

Novellen er en nutid succesroman med alt, hvad der dertil hører; kærlighed, forviklinger og smukke succesfulde mennesker. Den begrænsede plads gør naturligvis, at det ikke bliver det helt dybe personportræt, men Delphine er alligevel levende. Jeg bryder mig faktisk ikke om hende, men netop fordi præmissen er feelgood og jul, bliver den alligevel en rigtig fin læseoplevelse. Kan varmt anbefales til en lille pause i julearrangementerne.

© Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar