torsdag den 9. juni 2016

Ida har ikke lyst & Ida bliver ked af det

AF Inger Tobiasen

  Begge bøger har 28 sider og er udgivet af Turbine

Forfatteren har tidligere udgivet bøger om Ida; f.eks. Ida og blæsten & Ida og vandpytten. Denne gang handler bøgerne til mindste børn fra 2 år, om følelser. 

Bøgerne er lavet i en lækker kraftig, kvadratisk indbinding, den gør det nemt for små hænder at håndtere bogen, og med sider i højglans, der tåler kram.


Ida bliver ked af det, handler om venskab og drenge/pigelegetøj. Ida leger med Kalle, Ida har sin hest og Kalle sit sværd. Ida vil meget gerne låne Kalles sværd, men det må hun ikke, for sværd er for drenge, det er ikke tøselegetøj - og så bliver Ida ked af det.

Ida har ikke lyst, handler om en dag på stranden. Ida sidder i en solstol og Kalle vil rigtig gerne have Ida med til at lave noget. Men ligemeget, hvad han foreslår, så gider Ida ikke - hun vil bare sidde stille i stolen, hvorfor mon?

Hovedvægten i disse bøger er illustrationerne, de er enkle og super fine, de lægger, sammen med de korte tekster, baggrunden for samvær og samtale med de små - men illustrationerne kan også fortælle historierne alene, og derfor kan de mindre børn både nyde den trykte historie, eller de historier, barnet selv får ud af billederne. 

I min optik hører børn og bøger sammen, og gerne så tidligt som muligt. Bøger giver anledning til hyggestunder og gode snakke, samtidig med, at de kan udvide barnets horisont og fantasi. Inger Tobiasen bidrager på fineste vis med disse skønne bøger.


Tidligere udkommet i serien:

Ida glæder sig Læs anmeldelsen her

Ida er vred Læs anmeldelsen her

Ida bliver bange Læs anmeldelsen her

Ida er stille Læs anmeldelsen her


© Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar