mandag den 1. august 2016

Fra og med dig

AF Mhairi McFarlane
Forfatteren har læst engelsk på universitetet og har arbejdet som journalist. Hun slog igennem i 2012 og nu skal de danske læsere så stifte bekendtskab med hendes bøger. I første omgang udkommer Det er ikke mig, det er dig & Fra og med dig - i 2017 kommer der yderligere to tiltler på dansk.

Anna er en kvinde først i 30´erne, hun er professor i Historie på et anerkendt engelsk universitet. Anne bruger netdating, men har indtil videre ikke haft held med det. Anna bærer på en tung erindring fra barndommen, hvor hun var en meget overvægtig italiensk pige, der blev mobbet utrolig groft i skoletiden. Det kulminerede ved skolens afslutningsfest, hvor James den dreng, Anna var hemmeligt forelsket i, ydmyger hende. Nu 16 år senere står Anna pludselig overfor James igen, alle de gamle følelser om svigt og mobning, vælder op i hende igen. Da Anna tvinges til at arbejde sammen med James på en stor udstilling, kommer alle Annas følelser i spil. For James er slet ikke så modbydelig som hun husker ham - eller er han? James på sin side, er reklamemand med en gudesmuk hustru, der dog lige har forladt ham fordi hun keder sig. James savner sin hustru, synes Anna er en sur mokke, men prøver alligevel at få samarbejdet til at glide. Spørgsmålet er så bare, om det er muligt at lægge fortidens skygger fra sig, om James ikke bare er den samme arrogante kolde dreng og Anna er måske også stadig den tykke pige, som mangler sig selv.

Det her er en chick lit roman, der rummer rigtig mange af livets store problematikker. Temaet med mobning er desværre evig aktuelt, og hvad det gør ved et menneske, er på fineste vis portrætteret her. Mange vil kunne nikke genkendende til både følelser og handling, og derfor er det er feelgood roman med lidt mere kant. 

Figurerne er solide og godt portrætteret, både James og Anna står fint på nethinden under læsningen, og trods de banale kærligheds-problematikker bliver det ikke for sukkersødt. De øvrige figurer er ligeledes levende, og da sproget samtidig er herligt flydende, og humoren er med hele vejen, er også dette en roman, der er læst på ingen tid. 

Læn dig tilbage og tag med ind i et fiktivt univers, der er skabt på virkelighedens store temaer: kærlighed, svigt, mobning og venskab. Fængende og stærkt underholdende.


 © Bognørden

2 kommentarer:

  1. Jeg glæder mig selv til at modtage den og komme igang med den. Tak for en god anmeldelse - nu glæder jeg mig endnu mere :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Rigtig god læselyst Benedikte :) Og giv meget gerne en melding når du har stiftet bekendtskab med professoren og reklamemanden :)

      Slet