tirsdag den 23. august 2016

Ude af drift

AF Lisa Owens


316 sider gads forlag

Forfatteren har læst creative writing på universitetet og arbejdet i forlagsbrancehen inden
hun selv sprang ud som forfatter. 

Ude af drift er skrevet som punktnedslag i den unge kvindes Claires liv. Det kan minde om Bridget Jones dagbog, da Claire på mange måder ligner en omvandrende katastrofe ligesom Bridget Jones. 

Claire er ansat på et reklamebureau, kæreste med hjernekirurgen Luke og enebarn. Claire ønsker at få meget mere ud af livet end at skrive ligegyldige tekster, hun vil have et job, hvor hun gør en forskel og er betydningsfuld. Så uden at have nyt på hånden, siger Claire sit job op, for at lede efter sig selv, og det job, der skal kendetegne hendes fremtid. Men så let er der ikke noget, der er. Til sin morfars begravelse får Claire sagt noget om morfarens genitalier og Claires mor vil derefter ikke tale med hende. Claire fortsætter derouten med at være mere og mere pinlig, jo mere vin hun drikker - og arbejdsløshed er en god grobund for at drikke ekstra vin. Claire får sagt og gjort nogle yderst uheldige ting til både veninder, deres kærester og ikke mindst sin egen kæreste Luke. Han må lægge ører til mangt og meget, og er vel egentlig kandidat til en virkelig stor medalje. Men spørgsmålet er så om Claire overhovedet kan og vil reparere på de mange forhold hun har ødelagt, evner hun at undskylde og forsøge at ændre sig - og finder hun sig selv, hvad er det så hun finder?

Ude af drift er en fin lille roman, der primært henvender sig til kvinder. Humoren er i højsædet, og der er adskillige gode grin og pinlige episoder i handlingen. Derudover er der faktisk også en del meget skarpe gengivelser af et kvindeliv. Hvordan er det at se kæresten bruge mere tid sammen med den smukke kollega end med en selv? Hvordan går det med at lave mad og holde hus, mens ambitionerne om en veltrænet krop trænger sig på? Hvad siger man når ens familie taler om ens forhold i datid, fordi børn og bryllup ikke er på tapetet? Og så er der den der generelle følelse af, ikke at slå til - så alt i alt, er dette en fortælling, der rummer genkendelse af andre/og læseren selv.

Mit store problem var, at jeg ikke kunne lide Claire, hun er en virkelig irriterende kvinde, jeg havde lyst til at ruske. Antipatien skyggede en del over humoren og årsagerne - men  
alt i alt havde jeg en en fin læseoplevelse. Der er intet nyskabende i Ude af drift, temaet er set før, og opbygningen minder som sagt om frøkens Jones. Men trods lighederne er dette en finurlig og underholdende bog, der både fremkalder grin og genkendelse. 


© Bognørden

2 kommentarer:

 1. Jeg har også lige læst bogen og sjovt nok er jeg i modsætning til dig helt pjattet med Claire :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. :P Randi

   Jeg synes, hun har en yderst anstrengende personlighed :)

   Slet