onsdag den 8. marts 2017

Ubrugelig - Men interessant viden

AF René Lauritsen


132 sider Forlaget Publicize

Dette er forfatterens debut. René Lauritsen er uddannet økonom, arbejder som virksomhedskonsulent og skriver som hobby med baggrund i stor historisk interesse.

Ubrugelig men interessant viden indeholder 344 forskellige fakta om alt fra navne over citater og til renheden (eller mangel på samme) på et fly-bord. F.eks.:

"Tilsyneladende ER græs faktisk grønnere hos naboen. Det drejer sig dog tit om en slags synsbedrag der består af to ting.  Den ene ting er selve vinklen, man ser græsset på, men især også fordi når du kigger på dit eget. kigger du nedad og du står tættere på. Hermed ser du tydeligere jorden igennem græsstråene"

"Skotlands nationaldyr er en enhjørning"

"Verdens største nyresten vejede næsten 1,5 kg"

"En gennemsnitlig blyant kan tegne en omkring 50.000 km. lang streg"

"I New York er det ulovligt at sælge et hus hjemsøgt af spøgelser, uden først at indformere køberen om det. Men altså - det må da også være fair at vide om der er beboere i ens kommende hus"

Kort sagt: Denne bog vil nok komme under genren: lokums-litteratur. Den er underholdende, man kan gå til og fra, tage et par nedslag og lade sig hvirvle ind i de små fortællinger. Om læseren sidder på det lille hus, bruger fakta til at underholde andre med ubrugelig viden eller bare skal have et kort afbræk i hverdagen, så er denne lille herlige bog egnet. 

Ubrugelig men interessant viden både oplyser og underholder, og så har den ydermere den force, at alle generationer kan få glæde af den. 


© Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar