tirsdag den 13. september 2016

Bastian og Vilma sidder i kosteskabet

AF Inger Tobiasen


64 sider Turbine

Inger Tobiasen er kvinden bag de herlige billedbøger om Ida, for de mindste børn - se udgivelser og anmeldelser nederst. 

Bastian og Vilma kan ikke finde på noget at lave, så de sætter sin ind i kosteskabet, for det er det eneste sted, der også er kedeligt at opholde sig. Og bedst mens de to sidder og keder sig i mørket, lyser skabet op, og ned fra taget kommer Skabsprinsesse rødhår. sammen med frøen Fister. Og så kan det ellers nok være, at Vilma og Bastian holder op med at kede sig. For prinsessen tager dem med ud på en flyvetur på kosten, de falder lige ned i et theselskab, kommer ud at sejle i en sofa, møder en drage, en ond heks og en dame med en rød hætte. Kort sagt, kommer Bastian og Vilma ud på deres livs eventyr, det bliver både farligt og meget spændende - og slet ikke kedeligt. 

Bastian og Vilma er suppleret af skønne illustrationer, der både er virker supplerende og fortællende. Jeg vil derfor mene, at denne bog henvender sig til de små skolebørn, dels som oplæsningsbog, med gode muligheder for samtale, men derefter også som selvlæsning. 

Sproget er alderssvarende, og derfor passende til den tidlige skolealder. Temaet er evigt aktuelt, da børn alle tider, har haft perioder præget af kedsomhed. Der er giver bogen både god underholdning, ideer til eventyrlæsning og sætter læserens fantasi i svingninger. 

Inger Tobiasen har igen leveret en rigtig fin bog til de mindre læsere.Tidligere udgivet: 

Ida keder sig & Ida er nysgerrig Læs anmeldelsen her

Ida glæder sig Læs anmeldelsen her

Ida er vred Læs anmeldelsen her

Ida bliver bange Læs anmeldelsen her

Ida er stille Læs anmeldelsen her

Ida bliver ked af det

Ida har ikke lyst

© Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar