tirsdag den 3. november 2015

En hjælpende hånd

AF Gillian Flynn


105 sider gads forlag

Denne novelle er er kåret som bedste kriminovelle i 2015. Forfatteren har tidligere udgivet Kvinden der forsvandt. Læs mere her.

Jeg har ikke læst kvinden der forsvandt, så dette var mit første møde med forfatteren, og det blev et godt første møde. Novellen er letlæselig, levende og herlig humoristisk midt 
i den gysende handling.

Fortælleren arbejder med sine hænder, hun arbejder i en lille alternativ butik. I forlokalet "læser" hun folks aura og i baglokalet giver hun håndjob til utallige mænd. En da træder Susan ind i butikken, hun er rig og har problemer hjemme i det store hus. Susan tror ikke rigtig på det aura læseren fortæller, men hun bliver alligevel ved med at komme tilbage til butikken. Fortælleren overtaler Susan til at købe en hus-renselse, og begynder herefter på ugentlige besøg i det store og dystre hus. Susans mand er på forretningsrejse, deres fælles søn er en mild og kærlig dreng, der altid låser døren til sit værelse. Og så er der Susans stedsøn Miles, han er en mørk og urovækkende teenager, der på ingen måde er imødekommende overfor nogen af kvinderne - tværtom. Og en da kulminerer tingene i det mørke hus, men hvem skal egentlig være bange for hvem?

Novellen er selvsagt kort, men jeg synes forfatteren her evner at skabe et rigtig fint krimiunivers på de få sider. Jeg mærkede uhyggen og kom faktisk fint ind i universet. Så alt i alt er dette en novelle, der kryber ind under huden på læseren, underholdningsværdien og intensiteten er høj, om du er Flynn fan eller ny læser, er dette en sikker vinder.


© Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar