fredag den 4. marts 2016

Døden i æbletræet

AF Kathrin Schärer


32 sider Turbine

Dette er forfatterens anden børnebog, hun har tidligere udgivet Hjerteveninder.

Døden i æbletræet er en fortælling om det store tabu: døden. Ræven og hans kone er ved at være gamle, de elsker deres æbletræ, men da ingen af de andre dyr er bange for ræven mere, tager de andre dyr rævens elskede æbler fra ham. Ræven prøver at fange noget mad, og en dag lykkedes det at fange en væsel. Men væslen vil naturligvis ikke spises, og da det er et trylle væsel, for ræven lov til at få et ønske opfyldt, mod at lade væslen leve. Ræven ønsker, at alle de, der prøver at stjæle hans æbler bliver siddende fast på træet. En dag kommer døden forbi for at hente ræven, men han er snu, og lokker døden op i træet, hvor han så sidder fast. Ræven har nu snydt døden, men kun for ham selv, for rundt om ham, går livet og døden videre og snart er han en ensom gammel ræv. Og så er spørgsmålet om det nu også er perfekt at snyde døden.

Døden rammer os alle, og fortællingen kan være en fin indgang til at tale med børn om døden. Vi mennesker har mange forestillinger, specielt om det vi ikke kan lide eller mangler en ordentlig forklaring på. Denne fortælling lægger bunden, så både børn og voksne kan tale videre omkring døden - men jeg vil klart anbefale, at der er voksne til rådighed for spørgsmål og snakke, ifald bogen læses af barnet selv.

Jeg synes det er en fin fortælling med fine illustrationer, jeg synes emnet er vigtigt.Jeg er begejstret for litteratur, der sætter samtaler i gang - det gør denne, og det er vigtigt!

© Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar