mandag den 5. september 2016

Superwoman - er en følelse

En opløftende guide til kvinder, der vil det hele.

AF Anette Ellegaard


295 sider Egern & Co.

Denne selvhjælps-bog er forfatterens første indenfor denne genre. Hun har tidligere udgivet flere børne og ungdomsbøger. Ved siden af forfattergerningen er Anette Ellegaard læge med mange års erfaring i samtaleterapi. Læs mere om forfatteren her

Forfatteren har skrevet en selvhjælpsbog, der tager udgangspunkt i hendes eget liv, og med garanti også passer på en del af verdens kvinder. Bogen er opbygget i tre hovedafsnit: Find roen, Vælg dig selv og superwoman er en følelse. Herunder er der mindre kapitler, der indledes med forfatterens egne tilbageblik, punktnedslag i en hverdag, der har kaldt på forandring, og endelig i øvelser til læseren. F.eks. kontrol versus intuition: Hvad er det for størrelser, hvordan er forfatteren (og læseren) styret af disse to? Hvordan kan man skabe balance og endelig er der spørgsmål til læseren, så hun kan (gen)opdage, hvor på linjen hun befinder sig, og evt. hvordan hun rykker mod den ønskede side.

Bogen fremkommer sådan set ikke med noget nyt, men alene det, at den oprindelig er udgivet i 2005, og nu genudgivet i 2016 - med præcis samme aktualitet - viser, at den har sin berettigelse, og er et forlag til at afhjælpe kvinder, der er gerne vil vide mere om dem selv. Bogens force er, i min optik, formidlingen, der er personlig og indeholder personlige oplevelser, der vækker genkendelse hos mange.

Om læseren vil bruge en eller flere af metoderne, er op til den enkelte, men bogen er, både i de enkelte afsnit - og sin helhed - et godt bud på, hvordan kvinder kan finde noget af sig selv. Forfatteren fremkommer med mange modeller, men viser også, at hun selv falder tilbage, står i nye problemfyldte situationer og frem for alt, selv fejler. Det opvejer de passager, der kan blive lidt for dikterende, og giver en super balance. 

Bogen er om og til kvinder. Ikke alle kvinder er mødre, i parforhold etc. Derfor er de små underafsnit fine, for der kan læseren vælge til at fra alt efter, hvad der er aktuelt for hende. Bogen kan læses sammenhængende eller i afsnit, ligesom jeg vil påstå, at den er evig aktuel, og derfor er det en bog, der kan læses mange gange.  


© Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar