tirsdag den 8. november 2016

Mandelgaven

Syv barske fortællinger om Mandelgaven - En rejse gennem de skjulte sider
 af danskernes elskede juletradition.

AF Erik ValeurForfatteren bag det syvende barn og logbog fra et livsforlis, er tilbage med denne lille samling af fortællinger om mandelgaven. Læs mere om forfatteren her

Samlingen indeholder syv fortællinger:

1. Et uheld kommer sjældent alene - Historien om en soldat, der tod verden med sig hjem fra krigen.

2. Pigen, der sagde: "Det er forkert" Historien om en mor, der ville lære sin datter, at hun ikke måtte tænke på sig selv.

3. Den jul, hvor alle kom op og skændes. Historien om to mødre, der blev misundelige på hinandens børn.

4. Hvad krystalskålen gemte til den gamle tyran. historien om en dreng, som hver eneste juleaften lod sin morfar vinde mandelgaven - af skræk for, hvad der ellers ville ske.

5. Julemiddagen. Historien om en jæger, der ville lave om på sin nye families traditioner.

6. Den fortabte bror fra skoven. Historien om to søstre, der inviterede deres lillebror på julemiddag i et forsøg på at gøre alting godt igen.

7. Hvis kærligheden kunne flytte klipper. Historien om et ægtepar, der flytter til Bornholm for at finde et nyt liv.

Julen er det store samlingspunkt for danske familier, traditionerne står i kø, og ikke mange slipper afsted med at ændre i, hvordan tingene skal foregå. Denne samling har risalamanden og mandelgaven i centrum, men den indeholder også relationer og ikke mindst interaktioner mellem mennesker.

Det er syv knivskarpe portrætter, spillevende og solide billeder af mennesket og nogle af de sider, der kommer frem i interaktionerne med, specielt familierne. Fortællingerne er sådan set udenfor tid, de kunne foregå for 50 år siden eller i dag, de er evigt aktuelle. Læseren kan med garnati genkende dele af fortællingerne, for jeg er sikker på, at de kunne udspille sig hos mange af os. Sproget er levende og herligt flydende, samlingen kan læses i afsnit eller i sin helhed, og så er den perfekt til den store aften -- hvis altså det kommer en mandelgave.Tidligere udgivet:

Det syvende barn

Logbog fra et livsforlis Læs anmeldelsen her

© Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar