fredag den 17. juni 2016

Ida keder sig & Ida er nysgerrig

AF Inger Tobiasen


  


Begge bøger har 28 sider og er udgivet af Turbine

Forfatteren har tidligere udgivet bøger om Ida; f.eks. Ida og blæsten & Ida og vandpytten. Denne gang handler bøgerne til mindste børn fra 2 år, om følelser. 

Bøgerne er lavet i en lækker kraftig, kvadratisk indbinding, den gør det nemt for små hænder at håndtere bogen, og med sider i højglans, der tåler kram og en fedtet hånd.

Ida er nysgerrig, handler om at Ida ser en due og gerne vil lege med den, men duen vil ikke lege med Ida, den flyver sin vej. Og hvorfor er det egentlig at fugle kan flyve, når mennesker ikke kan? Kan bamser? Det vil Ida finde ud af.

Ida keder sig, handler som titlen siger, om at Ida ikke kan finde på noget at lave. Hun savner sin ven Kalle, for han er altid god for at hitte på. Så Ida drømmer om Kalle og de ting han vil tage med når han kommer, og så er spørgsmålet bare, om det så også passer.

Hovedvægten i disse bøger er illustrationerne, de er enkle og super fine, de lægger, sammen med de korte tekster, baggrunden for samvær og samtale med de små - men illustrationerne kan også fortælle historierne alene, og derfor kan de mindre børn både nyde den trykte historie, eller de historier, barnet selv får ud af billederne. 

      I min optik hører børn og bøger sammen, og gerne så tidligt som muligt. Bøger giver              anledning til hyggestunder og gode snakke, samtidig med, at de kan udvide barnets               horisont og fantasi. Inger Tobiasen bidrager på fineste vis med disse skønne bøger.

Tidligere udkommet i serien:

Ida glæder sig Læs anmeldelsen her

Ida er vred Læs anmeldelsen her

Ida bliver bange Læs anmeldelsen her

Ida er stille Læs anmeldelsen her

Ida bliver ked af det

Ida har ikke lyst

© Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar