onsdag den 7. december 2016

Den fremmede kvinde

AF Lorenzo Silva332 sider EC Edition

Den fremmede kvinde er tredje og selvstændige bind på dansk, i serien om de to spanske detektiver. Tidligere er udkommet Den utålmodige alkymist og Dronningen uden spejl.
Jeg har ikke tidligere stiftet bekendtskab med forfatter eller figurer.

Den spanske civilgarde assisterer rundt om i landet, således bliver oversergent Bevilacqua sendt på en tur fra Madrid og til en lille by på den spanske østkyst. Karen, en dansk/spansk borgmester er fundet dræbt på stranden, og Bevilacqua  og hans team bliver sat på opgaven at finde rundt i de mange spor, der er i sagen. Karen blev valgt og kendt på at ville korruptionen til livs, ingen synes at have noget dårligt at side om den kvindelige borgmester, men da der er en del problemer med hvidvask og anden kriminalitet i området, skal Bevilacqua gå på listefødder. Med sig har Bevilacqua  sin faste makker Chamorro men hun er ikke helt på toppen, så det ser på alle måder ud til at blive en svær sag. Ingen vidner har set Karen på stranden inden hun findes død, men snart begynder rygterne at svirre - hun lader til at have haft et ovenud veludviklet sexliv. Og det med flere andre end hendes mand. Så spørgsmålet er nu om Bevilacqua skal lede blandt forsmåede elskere eller hårdkogte kriminelle, når han skal forsøge at finde drabsmanden.

Persongalleriet er yderst mangfoldigt og de mange spanske navne gør, at læseren skal holde tungen lige i munden for at være med. Sproget er flydende, med rigtig mange dialoger, der er præget af den spanske omgangsform, og vel egentlig fremstår lidt stift og aristokratisk, efter dansk målestok. Men det giver et, formodentlig, realistisk indblik i den spanske omgangstone indefor etaterne.

Romanen foregår i et langsommeligt og fordybende tempo. Der er ingen supermænd eller hovsa løsninger. Der er tværtom gendigent opklaringsarbejde, med fokus på Bevilacqua.
Læsere, der holder af de gode gamle opdagere som Morse og Christie romaners slow crime, vil med garanti blive begejstrede for denne anderledes krimi, for det her er en direkte modpol til de skandinaviske krimier. Nye læsere kan, som jeg, sagtens begynde her.

Jeg er begejstret for det friske pust, men jeg kom aldrig rigtig til at finde spændingen frem, dertil var opbygningen desværre for langsommelig for mig.


© Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar