onsdag den 14. december 2016

Det fortryllede værelse

AF Annette Sohn105 sider Trykværket

Tekst og illustrationer er skabt af forfatteren, der er pædagog. De tolv fortællinger er skabt med afsæt i dagligdagen i den børnehave, hvor Annette Sohn arbejdede.

Bogen er beregnet til børn i 4-6 års alderen. Den er opdelt i 12 små beretninger om Annette og børnene på hendes arbejde: 

1. Bamse Bøvs og dukke Mette

2. Dragefødselsdagen

3. Dukkehuset og en masse flytterod

4. Pandekagehuset

5. Havfruerne i Rosenhaven

6. Spøgelset Willy-Frede og det mangiske edderkoppespind

7. Heksen Tusnelda og Magnus Ostemad

8. Edderkoppem Dennis

9. Den nye seng og den indiske cirkuselefant

10. De blå drageprikker

11. Frøken Tand og et par rokketænder

12. Festen

Kapitlerne er opdelt i fortælling og illistrationer. Sproget er i børnehøjde og det er derfor let
at genfortælle børnenes lege. Annette er fortælleren men i tredje person ligesom hun beretter om børnenes fantasifulde lege og beretninger. 

Børns fantasi er så herlig veludviklet, og rammerne kan skabe mange og herlige samtaler med baggrund i netop fantasien. Jeg fornemmer tydeligt at Annette holder af at skabe rammerne og hun har også fået gengivet børnenes lege og samtaler ganske fint. Jeg er til gengæld ikke begejstret for den måde der fortælles på, jeg synes Annette tager for meget fokus og så ville jeg meget gerne have haft tredjeperson-fortællingerne erstattet af regulære fortællinger, direkte til læseren og barnet.

Men en fin lille samlig af nogle af de skønne guldkorn, der kommer fra børnene. Og tilmed kan der hentes lidt inspiration, så her er grobund for både læsning og leg.


© Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar