torsdag den 9. februar 2017

Skriveterapi - Din guide til personlig vækst

AF Annette Aggerbeck
Annette Aggerbeck er en kvinde med mange kompetencer. Hun er uddannet jurist, journalist og psykoterapeut med egen praksis. Derudover skriver hun om psykologi i aviser, magasiner og på internettet.

Skriveterapi er en selvhjælpsbog - og en hyldest til dagbogen. Bogen er opdelt i afsnit: Kom godt i gang - hvorfor dagbogen kan være virkelig god for dig. Værktøjskasse  -hvordan kommer du i gang, hvordan kan du skrive og til hvem og lidt om drømmetydning. Øvelser til at få selvindsigt, komme i gang med skriveprocessen. Og endelig et afsnit om selvindsigt og særlige fokusområder f.eks. selvforkælelse, overvægt, din kreativitet og stress. Det er således både en indføring i det at skrive dagbog, og en lille indsigt i skriveprocessen til kommende forfattere. Og så er det en guide til at skabe rammerne til fordybelse og så giver bogen bud på, hvordan du udnytte fordybelsen. Bogen kan læses i sin helhed, i små etaper eller som nedslag alt efter, hvor man er i livet.

Det er for så vidt ikke noget nyt, bogen fremfører. At selvindsigt og arbejdedet med psyken er nødvendige for at ændre adfærd, er jo gammelkendt. Det, denne bog tilbyder er et indblik i, hvad dagbøger og logbøger kan bidrage med. Og som med så mange andre værktøjer er det op til den enkelte at finde den metode, der virker bedst. 

Personligt har jeg aldrig skrevet dagbog, og vover påstanden, at jeg heller aldrig kommer til det. Til gengæld har jeg flere gange i liver benyttet mig af brevskrivning, både afsendt og uafsendt, for at komme af med de mange tanker og følelser, der hober sig op ved store og skelsættende begivenheder i livet - og jeg har nydt godt af metoden.

Derfor ved jeg af egen erfaring, at nogle af de tips forfatteren her kommer med, er virkelig effektive og meget let tilgængelige. Om du er til dagbogskrivning, vil forsøge at finde årsager til mistrivsel eller måske går med en forfatter i maven, så er denne lille håndbog en rigtig fin indføring i kunsten at se ind i sig selv og hvordan du kan bruge indsigten.


© Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar