fredag den 2. juni 2017

Når drømmen bliver til virkelighed

AF Sofia FritzonDen svenske forfatter er præmieret to gange, i 2012 vandt hun en novellekonkurrence og i 2015 vandt hun Harlequins forfatterkonkurrence. Se mere her Når drømmen bliver til virkelighed er første bind i den romantiske serie Søstrene & Kærligheden. 

24 årige Melinda Storm arbejder på et hotel i svenske Halland. Ved siden af jobbet i hotellets reception knokler hun for at spare sammen til den store drøm: Hun vil åbne en Bed & Breakfast i den store herregård, som hun har overtaget efter moderen og mormoderen. Det eneste problem Melinda har er, at banken ikke er meget for at låne hende pengene alene, og lillesøster Fanny er kronisk arbejdssky mens storesøster Jennifer har efterladt sine søstre for at leve et jetsetliv i Stockholm - Melinda har med andre ord et problem. En dag tjekker Anton ind på hotellet, hvor Melinda arbejder. Anton er en af sveriges yndlingsskuespillere, sladderpressen og hans fans elsker ham, mens Anton selv er træt af at leve et liv i rampelyset. Anton er med andre ord vandt til, at kvinder lægger mærke til ham, men det gøre kvinden i hotel receptionen ikke, og det har Anton temmelig svært ved at sluge, for selv om han hader at være i aviser og blade hele tiden, så må kvinderne da meget gerne lægge mærke til ham. Melinda og Anton kommer helt fra starten skævt ind på hinanden, men omstændighederne kan tvinge dem til at samarbejde, og så er spørgsmålet om de kan enes, om de overhovedet har noget at være fælles om og ikke mindst om de to unge mennesker overhovedet kan få hver deres drøm til at gå i opfyldelse.

Sproget er herligt letlæseligt, de tre hovedfortællere skifter fint og læseren er hele tiden klar over, hvem der fortæller og, hvor handlingen foregår. Dertil kommer, at det forholdsvis smalle persongalleri levner rum til at fordybe sig i figurerne, og det har forfatteren heldigvis brugt tid på. Alle figurer er levende og forholdsvis realistiske, derfor er det let at lade sig indfange og holde både flow og interesse fanget. Da både figurer og handling er levende og realistisk er det sådan set bare at læne sig tilbage og se naboen (eller sig selv) for sig.

Feelgood er en genre jeg som regel nyder, det letlæselige sprog, handlinger med forviklinger, kærlighed og store følelser, er som regel både underholdende og et frisk pust - og det er præcis sådan denne roman virkede på mig. Ikke for sukkersød, med lidt dampende sex og ellers bare en roman, der stort set læser sig selv.   

Drømmen er som sagt første bind i serien om de tre søstre. Jeg ved endnu ikke, hvornår næste bind kommer, jeg ved heller ikke, hvilken vinkel den næste får, men jeg ved til gengæld, at jeg ser frem til at læse den og høre mere om søstrene storm.

© Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar