onsdag den 28. juni 2017

Rita i Raseriskoven

AF  Jan Mogensen30 sider E-Pub. Forlaget Eudor

 Jan Mogensens bøger har begejstret mange læsere verden over, med sin serie om Bamse (se mere under denne anmeldelse) serien er udgivet på 20 sprog. Jan Mogensen er autodidakt, skriver både bøger og teaterstykker og har modtaget flere priser for sit virke. 

Rita i raseriskoven handler om Rita. Rita vil gerne ud og lege, men da hun siger til sin far, at hun vil ud, siger far, at Rita skal tage sine bukser på - og Rita vil ikke have bukser på. Så hun begynder at råbe og skrige af arrigskab og da hun pludselig ser skoven gennem væggen i stuen, ja så går hun ud. Men Rita når ikke langt ind i skoven før hun møder den første trold. Trolden spørger om Rita er den pige, der ikke vil høre efter, hvad hendes far siger - ja, det er hun jo. Og hun vil stadig ikke have de bukser på. Rita fortsætter gennem skoven og uden at afsløre for meget, kan jeg sige, at hun møder sin lige og får sat sine tanker på hårdt arbejde. 

Rita er fortællingen om at blive rigtig vred og skulle gøre noget man bestemt ikke har lyst til. Det kan både børn og voksne jo relatere til, så bogen er derfor yderst aktuel. Jeg savnede lidt mere pondus i afslutningen, der jo gerne skulle give et billede på, hvorfor Rita vælger som hun gør - det manglede jeg og derfor kommer jeg ikke højere op.

Til gengæld er jeg endnu en gang virkelig begejstret for stregerne. Jan Mogensen leverer virkelig høj kvalitet - hver eneste gang. Streger der kan stå alene, fortælle uanede mængder af historier, der er helt udenfor tid. Det er stor klasse.

Tidligere anmeldte værker af Jan Mogensen:

Eventyr på havets bund - Læs anmeldelsen her

Maries Julegave - Læs anmeldelsen her

Bamse og den kinesiske prinsesse - Læs anmeldelsen her

 © Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar