fredag den 28. oktober 2016

Måske mødes vi

AF Kate Eberlen


463 sider Politikens Forlag

Dette er forfatterens debutroman. Kate Eberlen har studeret klassisk filologi og engelsk sprog og kultur. Hun har både undervist i Engelsk og arbejdet i forlags og mediebranchen.

Romanen har to spor, der strækker sig fra 1997 og frem til 2013, hvor man følger de to hovedpersoner. Tess er i Italien med sin bedste veninde Doll, pigerne skulle ud og nyde verden før Tess skal på universitetet og Doll skal arbejde. Men da Tess kommer hjem fra ferien for at flytte på kollegium og starte en ny tilværelse, vælter hele hendes liv. Gus er i Italien med sine forældre, de prøver at finde fodfæste efter, at Guss´ storebror mistede livet ved en ulykke, nogle måneder forinden. De to 18 årige mødes i en Italiensk katedral, men mister forbindelsen. De næste 16 år krydses deres veje uden de ved det, og skæbnen rammer dem med fuld kraft. For livet bliver fyldt med glæder, sorger, svigt og kærlighed, og faktisk lader det til, at de både Tess og Gus er mennesker, der lader andre tage teten. Så deres liv fyldes med hændelser, de måske/måske ikke evner at forme - nogle mere fatale end andre. Om de nogensinde skal mødes igen... ?

Figurerne i denne fortælling er spillevende og står knivskarpe fra start til slut. Jeg var med under de første spæde forelskelser, de meget svære tab og frem for alt, kunne jeg relatere til figurerne. Dette er en roman, der på bedste vis portrættere livet. Sproget er flydende, levende og gør det legende let for læseren, at sætte sig ind i handlingen.

Tag ikke fejl, det kan godt være, at romanen ligner en mainstream feelgood roman, det er den så langt fra. Det her er en roman, der viser livets lys og skyggesider. Livet kan være hårdt og ubamhjertigt, det kan være fyldt med smil og glæde - og alt det kommer frem her. 

Jeg havde de fleste følelser i gang, for denne roman sætter tankerne i svingninger, den udfordrer normer og moral, og så evner den alligevel at åbne op for en historie, der måske kan minde om en feelgood en af slagsen, men har langt mere kant.© Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar