tirsdag den 11. oktober 2016

Mimse og brunkagemanden

AF Anne Hjernøe

Illustreret af Anja Gram32 sider Turbine

Forfatteren er nok mest kendt som TV-vært. derudover er hun kok, journalist oprindelig uddannet pædagog. Hun har tidligere udgivet en lang række kogebøger.

Mimse elsker jul, og nu er hun ved at lave juleting med mor. Mimse sidder og laver guirlander, men da hun vil selv, og ikke helt har styr på limen, går det ikke helt som Mimse havde planlagt. Inden Mimse når at blive alt for ked af, at pynten ikke blev god, så foreslår mor, at de skal bage brunkager. Det er lige noget for Mimse, for hun elsker kager, ikke mindst æbleskiver, for der er jo frugt i. Mimse og mor bager de fineste brunkager, og Mimse tager en meget fin brunkagemand med i børnehave. Men så kommer to af drengene fra den anden stue og vil have fat i kagemanden, og inden Mimse har set set om, er den gode dag ødelagt. Så er det godt, at pædagogen kender et trick til kagemænd.

Rigtig fin fortælling om at ville - og prøve selv. En fortælling om drillerier, hjælpsomme voksne og frem for alt, en fortælling om at hygge. Forfatteren har indlemmet en opskrift på brunkager, så fortællingen kan efter endt læsning, også bruges til at bage. 

De lækre illustrationer er næsten en fortælling i sig selv, og giver rum til samtale. En super fin historie for de 3-6 årige.


© Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar