torsdag den 8. december 2016

Alle dem der tror på telekinese ræk min hånd op nu

AF Andreas Ole Nielsen


134 sider Aftenrutine

Dette er forfatterens debutbog. 

Adam studerer humaniora på Københavns universitet. Han bryder sig faktisk ikke om at være sammen med andre mennesker, men alligevel bliver han ven med Jove og følger med ham til fester og fredagsbarer på universitetet. Adam er fagligt dygtig, men inde i ham hersker en krig, hvor ånder og Gud på skift taler til ham og forsøger at straffe ham. Adam forsøger at leve efter Guds ord, men da Gud befaler ham at slå Johanne, en smuk kvinde fra studiet, ihjel, må Adam gå mod Guds ønsker. Det giver uro og derfor forsøger Adam at stoppe alle tankerne med store mængder alkohol og stoffer - oven i de store mængder medicin han i forvejen overforbruger. Men da Adam endelig ser ud til at opnå kærligheden med en skøn pige, falder der for en stund ro over ham - lige indtil pigen siger stop.

Denne lille fortælling er en dyb og mørk beretning om at forsøge at være tilstede i et syg sind. Den fortæller om kampen med at få styr på tankerne mens psykoserne bare bliver mere og mere omfattende. Den fortæller om en ung mand, der egentlig har haft en fin barndom, men som føler familiens misbrugsmønster gentage sig, og det uden at han kan finde stop-knappen.

Sproget er ungt og letlæseligt, og selv om Adam omtales i tredje person, er det umuligt ikke at få ham ind under huden. Han kæmper med alle de gængse ungdomsproblemer, men den ekstra vægt af det syge sind, gør hans fortælling både vedkommende og levende.

Romanen er kort, men når langt udover sideantallet. Den sætter spor både under og efter læsningen og så minder den læseren om, at ikke alt er som det ser ud, så vi skal huske at se vores medmennesker, og række hånden ud. En rigtig fin læseoplevelse.© Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar