fredag den 22. april 2016

Du skal bare trykke der

AF Karoline Mathilde Esvold Hallengren


299 sider Turbine

Bogen er skrevet af Karoline Hallengren (f. 1997), som er 3.g studerende på en samfunds- og mediefaglig studieretning på Espergærde Gymnasium og HF i Nordsjælland. Karoline Hallengren har altid haft en særlig interesse i at hjælpe andre mennesker, så hvorfor ikke hjælpe alle på én gang? Og ja, så er hun selv datter af en ikke så erfaren mor indenfor brugen af teknologi og ikke mindst familiemedlem til flere af disse uerfarne. Den henvender sig til brugere, der har apple produkter, dvs. iPhone & Macbook.

Bogen er opbygget i 3 kapitler; iPhone, Macbook & Internet. Alle kapitler består af forklaringer til basal brug og billeder til forklaringerne. Det kan være, hvordan sætter jeg lyd på mobilen, hvordan sender mail, hvordan opsætter jeg mailprogrammet osv. Computerdelen indeholder f.eks. stor guide til at bruge word (tekstbehandlingsprogram) fortæller, hvordan man laver baggrundsskærmen og hvordan man bruger et USB stik. Delen med internettet indeholder guider til nogle af de mest brugte tjenester, postdanmarks pakkesporing, hvordan man udskriver en madopskrift og ikke mindst en forklaring over nogle af de mest brugte apps på nettet; youtube, Facebook, snap osv. 

Forklaringerne er letlæselige og meget let forståelige, billederne til kapitlerne om Iphone og "Hvad betyder det" er tydelige og lette at forstå. Derimod er billederne til computerforklaringerne, meget små og næsten umulige at læse, da guiden henvender sig til primært ældre mennesker, ville det have været fint, at sørge for at billederne var større og læsbare -der kunne med fordel have været et enkelt billede pr. side.

Udover de små billeder, har jeg faktisk kun et enkelt klagepunkt, nemlig, at bogen udelukkende beskæftiger sig med apple produkter. Størstedelen af computere er Windows computere, og størsteparten af mobiler er Android, og da disse har en anden brugerflade end apple, har de noget sværere ved at bruge denne guide - men da guiden som nævnt, er både velskrevet og let at følge, er mit håb, at denne unge forfatter, vil kaste sig over at lave en lignende guide til windows og android - for der er helt sikkert brug for den.


© Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar