mandag den 4. april 2016

Kanintesten

AF Hanne Korvig

Illustrationer af Thomas Erstling


60 sider Turbine

Forfatteren er uddannet manuskriptforfatter og har en BA i historie og sociologi. Hun har skrevet et bredt udsnit af kronikker, artikler, boganmeldelser og debatindlæg. I dag skriver hun på børnebøger og manuskripter til kortfilm og tv-serier.

Kanintesten er en virkelig velskrevet historie, sproget er humoristisk og i børnehøjde. Illustrationerne er nærmest en tegneserie i sig selv. 

Ingeborg bor sammen med mor Katja og far Niels, familien holder ugentlige husmøder, der indkaldes med en klokke. Ingeborg har et kæmpe stort ønske; en kanin, hun drømmer om kaniner både nat og dag, og faktisk kan hun ikke koncentrere sig om ret meget andet end, at hun bare  have sin egen kanin. Der er bare det, at lige meget hvor mange husmøder Ingeborg indkalder det, så bliver afstemningen om kaninen nedstemt. Far Niels siger han er allergisk, men vil ikke gå til lægen og blive testet, og så en dag sker miraklet; mor ændrer sin stemme fra nej til måske, og så er Ingeborgs drøm måske slet ikke så langt væk?

Der er næppe ret mange forældre, der ikke har haft denne tilbagevendende dialog med børnene. Kæledyr eller ej, hvilket dyr og hvem skal passe dyret. Denne fine historie beretter om dilemmaet, og den gør det på en både humoristisk og saglig måde. Der er både morale og demokrati på bordet, og så er jeg helt sikker på, at mange, både børn og voksne, kan genkende sig selv i historien. Læs den for de mindre børn, eller lad de lidt større læse den selv, det er en super fin historie, der giver anledning til gode snakke.


 © Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar