søndag den 17. juli 2016

Et bånd af blod

AF Dorthe Annette Hansen


159 sider byens forlag

Dette er forfatterens tredje romanudgivelse, se de tidligere herunder. Jeg har været meget begejstret for de ro tidligere romaner, så forventningerne til denne nye, var i top.

Politimanden Mark er på et længe ventet visit i Tivoli. Han kæmper en hård kamp for at få lov til at være sammen med sine to børn. Ekskonen synes Mark svigter børnene, og Mark prøver ihærdigt at lave om på det. Men bedst som de tre hygger sig i den gamle have, får Mark lugten af død i næsen, den slags varsler har han haft i mange år, og også denne gang viser det sig at holde stik, da en ung kvinde pludselig bliver kastet ud af Dæmonen, som er en forlystelse i parken. Kvinden lander for fødderne af Mark og børnene, og han må endnu en gang vælge jobbet frem for børnene. Mia er en hårdt plaget kvinde, hun har både været i fængsel og på den lukkede afdeling, efter hun blev dømt for i spirituspåvirket tilstand, at have forvoldt to menneskers død ved en ulykke. Mia har ondt i livet, men hendes hukommelse er ved at komme tilbage, og da vennerne Lisette og Jonathan inviterer hende i Tivoli, siger hun modvilligt ja tak. Men dagen bliver præcis så grum som Mia havde frygtet, og ender med at koste Mia livet. Mark arbejder på en anden sag, men kan ikke lægge Mias død fra sig, og begynder at involvere sig i sagen, og hvad er det med Lisette og Jonathan, hvorfor er de så forhippede på at høre alt om Mias sidste tid?

Dette er endnu en solid portrættering af det menneskelige sind - på godt og ondt. Jeg var tætteste beskuer til figurernes indre kampe. Jeg kunne fornemme følelser og  var til stede på de forskellige scener, og jeg nød de solide og realistiske figurer. Men hen mod slutningen af romanen taber den en del, handlinger og figurer bliver en smule urealistiske. Forbrydelserne eskalerer, og det bliver ligesom for meget og for ufuldendt. Og det er virkelig ærgerligt, for trods de få sider, er dette en virkelig fyldig roman.

Politiets del er nogenlunde realistisk, først til slut, falder Mark lidt for let over nogle løsninger, men op til det punkt, var det en rigtig fin gennemgang. Plottet er nogenlunde let at regne ud, og handlingen er, udover de eskalerende forbrydelser, bygget op, så spændingen bibeholdes. Trods manglerne er dette endnu en solid roman, der rummer levende og dybe personportrætter - sproget er herlig let og flydende, sceneskiftene er fint markeret, så det er sådan set bare at læne sig tilbage og "nyde" turen - mere fra den hånd tak!


Tidligere udgivet:

Romaner:

Fristelsen 

Fristelsen er en fuldkommen grusom og vanvittig velskrevet spændingsroman.

Sproget flyder og læseren fanges fra første linje, mens det lille lollandske samfund gennemrystes af to små pigers forsvinden. Romanen skildrer på fornemmeste vis det mørke i mennesket samtidig med at handlingen eskalerer og plottet udvides.

Politiets del er ikke særlig stor, det gør absolut intet, da denne roman er så veldrejet - den er et frisk pust, der er fuldkommen anderledes end en gængs krimi/spændingsroman. Plottet holder hele vejen, og spændingen er intakt hele vejen.

Den er absolut ikke for folk med sarte nerver, men er klart en anbefaling værdig til de, der gerne vil have en original og anderledes oplevelse.

Den der tugter

Den der tugter er ikke en krimi men en spændingsroman. Det er forfatterens anden udgivelse efter krimien: Fristelsen.

Romanen er skrevet i et letlæselig flydende sprog, det er lige på og råt -her er ingen "forstyrrende" udvekommende elementer - og det har en super stærk effekt på hele romanen.
Livet i fængslet, og flere uforklarlige dødsfald skal opklares, men læseren er vidne til de store sikkerhedsbrister i fænglset og den menneskelige råddenskab.

Alle personer er levende og realistiske, deres historier mødes i Vestre Fængsel - at forfatteren har set sig nødsaget til at nedtone virkeligheden, for at få læseren til at opfatte realismen, sætter tingene i yderligere perspektiv.

Jeg var virkelig fanget af romanen fra første side, den fastholder læserens interesse og sætter samtidig tanker i gang, så her er en bog, der rummer langt mere end blot læsning. Det eneste minus for mig er, at jeg synes slutningen halter lidt - jeg mangler et par enkelte sløjfer... bliver de måske bundet i en efterfølger?

Jeg har fået lyst til at læse mere fra denne forfatter, så jeg vil absolut læse hendes debut, og holde mig ajour med de kommende 

Kriminovellen Dødens dans til antologien Mord i din hjemby

© Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar