torsdag den 7. juli 2016

Med Albert på bagsædet

 - En næsten sand historie om en mand, hans kone og hendes alligator.

 AF Homer HickamSe mere og køb bogen på Plusbog.dk

Romanen er en blanding af fiktion og fakta. Handlingen bygger på fortællinger fra forfatterens forældre, om deres ungdoms rejse gennem landet i 1935, for at følge alligatoren Albert hjem. Homer og Elsie møder hinanden på skolen, men Homer formår ikke at indfange Elsie ved første forsøg, og hun rejser derfor til syden, for at slå sig løs. Elsie møder den unge og smukke danser Buddy, hun forelsker sig, men han vil til New York og skabe karriere. Elsie rejser tilbage til kulminebyen, og her møder hun igen Homer. Denne gang siger hun ja til han frieri og ender som ensom hustru til en kulminearbejder. Eneste lyspunkt i Elsies liv er alligatoren Albert, som Buddy sendte som brylupsgave. Men Homer og Albert er ikke helt enige om, hvordan man opfører sig, og da Homer beder Elsie vælge mellem ham og Albert, må Elsie erkende, at Albert er nødt til at komme hjem til Orlando, Florida. Parret pakker Homers elskede bil, en 1925 Buick cabriolet, sætter et badekar på bagsædet til Albert og forbereder turen fra West Virginia til Orlando. En tur, der både byder på et møde med en hane, møder med både John Steinbeck & Ernest Hemingway, de verdenskendte forfattere og adskillige mennesker af både tvivlsom og god karakter. Kort sagt, en rejse fyldt med udfordringer, der har til mål at aflevere Albert, men som bliver en selvudviklings-rejse for Homer og Elise - både som par og hver for sig.

Romanene er skrevet i et herligt letlæseligt og flydende sprog, de mange historier er opdelt næsten som små noveller inde i romanen.  Det er let af være til stede i det helt igennem karikerende univers, og læsere af fx. Den hundredeårige... vil med garanti også nyde denne bimlende skøre historie.

Om det er fiktion eller fakta må stå usagt, derimod er det er fortælling om to unge mennesker, der gifter sig uden at kende hinanden eller dem selv. De tager på en rejse, der for altid vil forandre dem, og på den rejse udfordres de, både som individer og som par. Nuvel, de mange oplevelser, er overdrevne og nærmest groteske. Men historien er sprængfyldt med både humor og morale, og så bliver helheden en super fin og meget original læseoplevelse. 


 © Bognørden


Ingen kommentarer:

Send en kommentar