fredag den 22. juli 2016

Skæbnegudinden fra Salon d´Amour

AF Anna Jansson


361 sider Turbine

Forfatteren bag denne romantiske komedie, er kvinden bag kriminalinspektør Maria Wern. Bøgerne om Wern har solgt i godt to millioner eksemplarer, og selv om jeg ikke har læst bøgerne bag, har jeg haft stor glæde af tv-serien. 

Salon d´ Amour er en frisørsalon på den svenske ø Gotland. Salonen ejes af Angelika, der sætter en stor ære i at agere Kirsten giftekniv. Således har hun allerede bragt adskillige kunder sammen, og nu er hun ved at oplære sin assistent Ricky i den ædle kunst. De gør alt for at sætte potentielle kærester i stolene samtidig, og ved siden af dette forsøger Angelika at opdrage på den unge Ricky, der er et rodehoved, drikker af mælkekartonen osv. Men lige så meget succes de har i salonen, lige så skidt ser det ud i privaten. Angelika har været alene i 7 år, siden hendes kæreste døde, og hun er egentlig glad for livet - men så alligevel ikke. Ricky har mere end svært ved at finde sig en fast pige og falde til ro, og da han både låser dig ude og havner døddrukken på Angelikas dørtrin, må de to kollegaer altså også få privaten til at fungere. Som om det ikke er nok, så møder Angelika en mand, der rykker hende ud af de sidste års tomhed, men hvad er det med ham, hvorfor vil han ikke fotograferes eller sige sit navn? Og da der pludselig begynder at komme aviser og post til en fremmed mand, i Angelikas postkasse, begynder hendes liv for alvor at tilte.

Denne roman er ikke den store litterære kunst, den er derimod en super fin feelgood roman. Persongalleriet er mangfoldigt, og de er bundsolide allesammen. Det bliver til et virkelig godt billede af mennesker og vores forskeligheder. Og så er det skævt, for det her er en samling øboer, der så absolut ikke står bagest i køen, når der er uheld og kriser under opsejling.

Jeg havde mange gode grin, mange genkendelige episoder og jeg kunne frem for alt relatere til mange af figurerne. Nuvel, nogle af deres handlinger er karikeret, men jeg må bare sige, at det virkede. Jeg havde en virkelig god læseoplevelse, med gode grin og trods genren, blev det aldrig rigtig banalt - det blev top underholdning.

Så dette er en roman, der egner sig glimrende til en dag i haven eller på stranden. Læn dig tilbage og nyd turen, og overvej, om du er begyndt at få nye "naboer" når du er hos frisøren. Og mangler du opskrifter til billig mad, så får du også dem foræret her, i denne skønne og skøre fortælling. God læselyst.


© Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar