fredag den 4. november 2016

Forførende Paris

AF Alexandra Potter


391 sider NB Books

Denne prisbelønnede forfatter er måske mest kendt for sin bestseller: Me and Mr. Darcy. Hendes bøger er oversat til 17 sprog, ligesom en af romanerne er solgt til filmatiserering.
Forførende Paris er den selvstændige efterføger til: Magisk karma.

Ruby Millers er forfatter, bosat i en kælderlejlighed i London sammen med gravhunden Heatcliff. Under en rejse til Indien møder Ruby Jack, han er Amerikaner så de har et langdistanceforhold over skype. I forbindelse med Rubys fødselsdag kommer Jake over Atlanten for at være sammen med Ruby, og de har planlagt en romantisk tur på landet. Men da Ruby har været igennem alverdens kvaler, såsom voksbehanlinger og indkæb af luksus fødevarer bliver hun brændt af, da hun står i lufthavnen og venter på Jack. Heldigvis har Rubys gode veninde brug for hende i Paris, så Ruby tøver ikke længe før hun beslutter at tage til Paris og tage sig af Harriet. Men det som skulle være hyggetid mellem to veninder, får hurtigt en anden dagsorden, da Harriet skal vurdere ting i en hemmelig lejlighed. Ejeren er død og det viser dig, at hun har betalt for en lejlighed i Paris siden 1940. Ruby tager med Harriet hen i lejligheden og falder over en stak breve, der er udvekslet mellem to elskende. Lejlighedens lejer og Henry. Problemet er bare, at ingen kender til Henry eller hans efternavn og det sidste brev handler om en hemmelighed, som Henry stadig ikke er inviet i. Og da Ruby er ked af ikke at være sammen med Jack, elsker en god kærlighedshistorie og mysterier, så begynder hun sin egen lille efterforskning i jagten på lejlighedens tidligere beboere. Spørgsmålet er bare, om hun kan finde noget - og hvad.

Romanen er skrevet i et yderst letlæseligt og flydende sprog. Det er en kærlighedsroman i genrens bedste forstand. Det er ingen stor litterær roman, den følger alle romantiske parametre til punkt og prikke - og den virker.

Der er forviklinger, pinligheder, venskab og så naturligvis kærlighed. Der er et lille indbygget plot, det er let at finde svaret på, men der er alligevel småting, der først afsløres til slut. Det er chiklit, feelgood, Paris og underholdning i en herlig blanding. Smilet kommer frem mens handlingen rulles ud, og så er det sådan set bare at læne sig tilbage og nyde turen.


© Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar