tirsdag den 1. november 2016

The lonely hearts travel club - Destination Thailand

AF Katy ColinsDette er første bind i en serie, hvor forfatteren fortæller om sine eventyr rundt om i verden. Hun har arbejdet som journalist, med PR og endte med at sælge alt, hvad hun ejede og rejse rundt i verden. Bøgerne er skrevet mens forfatteren rejser rundt i verden og hendes oplevelser kan følges på bloggen notwedordead.com

Geirgia Green er i gang med at forvandle sig til bruden fra helvede, her to uger inden hendes bryllup. Det er faktisk det eneste hun kan tænke på, og derfor kommer det som et chok da den kommende ægtemand kommer hjem og aflyser brylluppet, da han har fundet en anden kvinde. Georgia flygter hjem til sin bedste veninde, som forsøger at hive hende op til overfladen igen, og under en veninde tur til Tyrkiet, beslutter Georgia, at hun vil ud og rejse, hun vil opleve noget af det hendes ex. kæreste aldrig ville være med til. Georgia ender, efter et meget uheldigt besøg hos et andet rejsebereau, hos Trisha, som arrangerer en tur til Thailand, hvor Georgia skal rejse med andre. Trods modvilje fra forældrene tager Georgia afsted, men den ferie, der skulle være starten på et nyt liv, bliver meget hurtigt et mareridt i stedet. For ikke blot rejser Georgia med gruppen fra helvede, men hun evner heller ikke at sige fra og da hun vågner med en piercing i brystet, er det bare starten på alle de ulykker, der begynder at vælte ned over hende. Om Georgia får en tålelig ferie, om hun begynder at sige fra eller om hun nogensinde vil se på en anden mand igen, skal jeg ikke afsløre her. Blot sige, at ferier kan være givende - på mange fronter.

Romanen er skrevet i et yderst letlæseligt sprog, det er udelukkende Georgina, der er i fokus, så læseren er med hele vejen. Stilen er feelgood blandet med en humoristisk og meget komisk fortælling. Forlaget lover en virkelighedens Bridget Jones som backpacker, og det er ikke ramt ved siden af. 

Nu har forfatteren skrevet på sine rejser, så der må være et anstrøg af realisme i romanen, hvor meget fremgår ikke, og da personerne har andre navne, er det nok en herlig blanding, der er hentet med inspiration i egne oplevelser. Jeg var ikke helt fanget af personen fra begyndelsen, hun virkede en anelse naiv og lidt for kikset, men hun voksede i løbet af handlingen, og jeg endte med at have en fin og underholdende læseoplevelse.

Næste bind i serien om The lonley hearts travel club udkommer i marts 2017, og kommer til at have sit udspring i Indien. Savner du sommer og sol eller er du så heldig at skulle på vinterferie, så er denne lille sag et rigtig god bud på læstoffet.


© Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar