mandag den 26. oktober 2015

Rosy & John

AF Pierre LemaitreDenne krimi er en lille kort roman, der ligger i forlængelse af den meget anerkendte trilogi Alex, Irené & Camille om politimanden Camille Verhoeven. Link til anmeldelser nederst.

Præcis som trilogien er også denne lille roman, yderst letlæselig. Sproget er flydende og trods længden, er historien fint fortalt, selv om jeg aldrig fik fat i fordybelsen.

Camille er kæreste med Anne, men han holder hende i en armslængde fra hans inderste. Han er netop hjemvendt fra en tur på sit landsted, møder en meget fornærmet kat, og planlægger en rolig aften. Men midt i Paris springer en meget kraftig bombe, der forårsager store ødelæggelser og Camilles aften spoleres da han bliver kaldt på arbejde: en mand har påtaget sig ansvaret for bomben, og han vil kun tale med Camille. John (udtales Jean) fortæller beredvilligt om bomben, men da han også fortæller, at han har anbragt yderligere seks bomber rundt omkring, kommer Camille på overarbejde. Jean vil have sin fængslede mor løsladt, han vil have penge og et fly til Australien mod at fortælle, hvor de sidste bomber befinder sig. Men spørgsmålet er så: Er der virkelig flere bomber eller er Jean bare ude på at få opmærksomhed? Og hvis bomberne er virkelige og vil springe dagligt, hvordan skal Camille og hans team så nå at finde dem inden de går af?

Det er som nævnt en meget kort roman, jeg fik sporadiske gensyn med den egenrådige Camille, men vægten i denne roman, ligger på historien om Rosy & John. Den bliver til gengæld godt fortalt, det var let at sætte sig ind i deres forhold, og bagrunden for
de voldsomme handlinger. 

Jeg var underholdt, havde et fint gensyn med den meget specielle politimand, og synes faktisk, at handling og plot er vellykket. Nye læsere kan starte her og læsere, der har stiftet bekendtskab med Camille tidligere, vil få et gensyn og en lille update på hans liv.

© Bognørden

Tidligere udkommet:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar