tirsdag den 25. oktober 2016

Hannibal julefis

AF Lise Brix Danielsen

Illustreret af Anja gram


32 sider Forlaget Brix

Dette er anden og selvstændige bind i serien om Hannibal. Forfatteren har tidligere udgivet bl.a. Klitopperne ved snublesvinget. Se mere om forfatteren her.

Der er to historier i julefis. Hannibal - ren til jul: Det er ved at være juleaften og Hannibal har svært ved at vente. Det vigtige er vel også at have det rart, men der er Hannibals mor ikke enig i - alle skal være rene til jul. Selv om han prøver at slippe, så ender Hannibal i skumbad, og mens han er irriteret over at skulle vaskes, så dukker der pludselig nye ting frem af skummet. 

Æbleskiver og pebernøder: Det er lillejuleaften og Hannibal vil egentlig bare gerne have fat i de herlige pakker under træet, men det må han ikke for mor og far. Så vil han virkelig gerne have noget guf, men når far kommer med æbleskiver, så er det røde æbler skåret i skiver - ikke lige den guf Hannibal længes efter. Men så er det jo heldigt at juletræet viser sig at gemme på hemmeligheder, der måske kan jage kedsomheden på flugt.

De to historier er baseret på barnets kedsomhed, modvilje og ikke mindst fantasien, det kender de fleste børn, så jeg vil garantere, at der, udover tips til spilopper, vil være genkendelse hos barnet. Sproget er i øjenhøjde med barnet, og de små skolebørn kan enten få fortællingerne oplæst eller skabe egne historier ud fra de herlige illustrationer. 

Jeg vil mene, at bogen er egnet til indskolingsbørn, og så er den velegnet til f.eks. advent, for den kan med garanti forkorte og forny den svære ventetid til juleaften.© Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar