onsdag den 19. oktober 2016

Julemanden er på spanden - han har glemt, at det er jul

AF Trine Løve Østerbye

Med illustrationer af Pernille Lykkegård


32 sider Turbine

Forfatteren har tidligere udgivet rimbogen En lille, stribet zebra. Illustrator Pernille Lykkegård er kvinden bag mange børnebøgers tegninger og har bidraget til både Lars Daneskov og Renée Toft Simonsens børnebøger.

Denne lille rimbog handler om julemanden, der pludselig vågner i sin pool og indser, at han har glemt at lave gaver til alle børnene til jul. Han må derfor i butikker, købe ting på nettet og har i det hele taget frygtelig travlt med at få alle gaverne i hus, inden han skal ud og dele dem ud til alverdens børn. Om han når det - det vil fortællingen vise.

De små rim gør, at historien er hurtigt fortalt, til gengæld er der mange historier i de super fine illustrationer. Fortællingen bliver, i min optik, en anelse for kæk og voksen. Som f.eks. at alle børn går AMOK, hvis de ikke får gaver. Og de forældre, der stadig fortæller børnene, at julemandens værksted eksisterer, bør nok afholde sig fra at læse, i alle tilfælde de dele, der omhandler indkøbene på internettet. 

Historien er sød, men som sagt, synes jeg ikke indholdet svarer til den aldersgruppe (2-5 år) som jeg mener, fortællingen henvender sig til. Jeg runder op til tre hjerter, men det er helt klart på gund af de skønne illustrationer.


© Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar