torsdag den 12. januar 2017

Sidste akter

AF Niels Frederik Westberg197 sider byens forlag

Forfatteren er bachelor i filosofi og journalist. Han har undervist på Danmarks medie og journalisthøjskole, været redaktør på Information og redaktionschef på Ekstra Bladet. Han har tidligere udgivet flere novellesamlinger bl.a. Nådens felt og Alibi.

Alvin Gregorius Olsen er opvokset i Solvang af danske forældre og bor nu i Los Angeles, hvor han er neurolog med speciale i Hortons hovedpine. Alvin har aldrig været en dygtig læge, men han har fusket sig, med større og mindre held, til en dyr klinik i de riges kvarter. Imidlertid er Alvins nedtur startet år forinden og han lever et tilbagetrukket liv i sin store villa med den vildtgroende have. han er uvenner med naboerne, har skræmt de sidste patienter ud af klinikken og har faktisk kun en enkelt behandlingsform tilbage: Alvin assisterer med selvmord til patienter, der ikke kan udholde deres sygdom mere. Alvins sidste patient er russisk mafiaboss og taxa-konge. Alt gik godt og politiet lukkede sagen som selvmord, nu er det så bare, at russeren ringer til Alvin - flere uger efter sin død. Alvin lavede en brøler da han forlod russerens hus, og pludselig står der en politimand ved Alvins dør, og vil vide, hvorfra Alvin kendte russeren. Det bliver startskuddet til en helt ny hverdag for Alvin, for hans tilbagetrukne og ensomme liv bliver vendt op og ned, og ting Alvin før havde fuld kontrol over, er nu helt ude af hans hænder.

Forfatteren lovede en grum og burlesk fortælling, og det skal jeg lov for, at han leverede. Romanen er yderst letlæselig, sproget flyder og læseren kommer fint indefor hos Alvin. Genren lægger jo snert på karikaturer og det er sidste akter fuld af, dog uden på nogen måde at blive plat eller kunstig. 

Det er lykkedes at skabe en spændingsroman, der indeholder adskillige stereotyper, inkompetente læger og politifolk, blande dem med en fortælling om en ældre mand, der får præcis det han ikke ville have - og skabe en virkelig original roman.

Romanen er humorfyldt, tankevækkende og faktisk super god underholdning. Så søger du en anderledes og forfriskende læseoplevelse, så skal Sidste akter afgjort med på listen. © Bognørden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar